Tuinkachel GietijzerTuinkachels zijn er veel verschillende soorten, maten en prijsklassen. Een van de verschillen waar je uit kunt kiezen is de materiaalsoort. De verschillende materialen hebben hun eigen eigenschappen, die tekenend zijn voor de terraskachel die je aanschaft. Een kachel van plaatstaal is vaak wat slanker en strakker doordat het materiaal dunner is, terwijl een tuinhaard van gietijzer meestal wat pompeuzer is, maar vaak met meer details bewerkt. Als je wel houdt van een bijzondere buitenhaard, dan is de tuinkachel gietijzer zeker iets voor jou.

Bekijk aanbod

 

Duurzaam en warm
Gierijzer is prachtig materiaal. Zoals de naam al zegt wordt het gegoten, waardoor er veel mogelijkheden zijn wat betreft de vormgeving. Het kan in veel verschillende vormen gegoten worden en decoraties zijn daarbij geen uitzondering. Juist met dit materiaal worden de mooiste producten gemaakt, waaronder tuinkachels. Een tuinkachel gietijzer heeft als voordeel dat er veel stralingswarmte is. Met z’n allen om de terraskachel heen zitten is bij gietijzer dus mogelijk, omdat die aan alle kanten warmte afgeeft. Er zitten ook geen lasnaden in die de kachel zwakker maken, doordat de kachel gegoten is. Hierdoor is een tuinkachel gietijzer zeer degelijk en ook zeer duurzaam. Als je er voorzichtig mee om gaat, kan het zijn dat je in je hele leven slechts één kachel hoeft te kopen en daarna nooit weer.

Tuinkachel gietijzer
Sommige mensen houden van een strak uiterlijk, wat overigens ook gewoon mogelijk is met gietijzer, maar misschien ben jij wel iemand die wel van wat stijlvolle of vrolijke versieringen houdt. Bij een tuinkachel van gietijzer kunnen de decoraties mee gegoten worden, waardoor er mooie afbeeldingen te zien zijn. Van hele taferelen tot een aantal bloemen. Daarbij kan de kachel afgewerkt worden met een laag van emaille. Hiermee kan de afbeeldingen ook nog voorzien worden van leuke kleurtjes.

Als je besloten hebt dat je een tuinkachel van gietijzer wilt hebben, begint normaalgesproken de zoektocht om een mooie kachel uit te zoeken. Nu je toch hier bent, hoef je niet verder te zoeken. Bij Tuinkachelgigant.nl vind je alle tuinkachels van gietijzer bij elkaar. Rijkelijk versierde kachels, eenvoudige tuinkachels, terraskachels met kleur, enzovoorts. Daarbij biedt Tuinkachelgigant.nl jou de beste prijzen, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat je teveel betaalt voor de kachel die jij mooi vindt. Door het ruime aanbod vind je gegarandeerd de kachel die jij graag wilt hebben. Vervolgens, als je een keuze hebt gemaakt, kun je de bestelling betalen door middel van Paypal, iDEAL of directe bankoverschrijving. Bij Tuinkachelgigant.nl zorgen we vervolgens dat jouw bestelling met zorg wordt samengesteld en afgeleverd wordt bij PostNL. De bezorgers van PostNL zorgen er op hun beurt weer voor dat jij zo snel mogelijk van je kachel kunt gaan genieten.

Als de terrashaard eenmaal is geleverd kun je heerlijk genieten van de warmte die deze verspreid. Kruip lekker met je familie om je haard, of nodig buren of andere vrienden uit om samen de kachel uit te proberen. Je kunt natuurlijk ook gewoon een goed boek erbij pakken en in alle rust bijkomen van een drukke dag. In de avond, als iedereen al naar binnen is of zelfs op bed ligt zit jij nog lekker buiten te luisteren naar het knappen van het vuur terwijl de warme gloed je wangen een rode blos geeft. Dat is nog eens een lekker leven. Let overigens wel op, een tuinkachel van gietijzer kan behoorlijk zwaar zijn. Het materiaal is behoorlijk dik en massief. Wees dus altijd voorzichtig als je de kachel wilt verplaatsen. Voor de rest, geniet van je tuinkachel van gietijzer.