gas tuinhaardHet maken van een vuurtje of het aansteken van de kolen voor de barbecue kost tijd. Niet iedereen heeft de zin en het geduld om hier op te wachten. Een alternatief is dan een tuinhaard op gas. Als je deze haard aansteekt, heb je meteen vuur. Ideaal als je direct wil gaan bakken of wanneer je meteen verwarmd wil worden.

Bekijk aanbod

Buitenhaard gas

Het hebben van een buitenhaard op gas is ideaal voor iedereen die van snel en gemakkelijk houdt. Je hoeft immers alleen maar de gasfles open te draaien, de buitenhaard aan te steken en je kunt aan de slag. Daarnaast heb je geen last van resten. Na het gebruik van de barbecue of kachel zet je hem uit en je hoeft niks meer op te ruimen. En dat is fijn, want daar heb je vaak na een lange, gezellige avond geen zin meer in.

Tuinhaard gas maken

Het lijkt misschien aanlokkelijk om de tuinhaard op gas zelf te maken. Doe dat niet. Uiteraard, het model zul je zelf wel in elkaar kunnen zetten, maar omdat je met gas te maken hebt, is het belangrijk dat je verzekerd bent van een goede constructie. Je wilt natuurlijk niet dat je even niet goed opgelet hebt en dat er een explosie ontstaat. Voor je eigen veiligheid en de veiligheid van je vrienden en familie is het beter om een gashaard in de winkel te kopen.

Tuinhaard gas tafelmodel

Als je denkt dat je de tuinhaard op gas niet vaak gebruikt, is het een goed idee om naar een tafelmodel op zoek te gaan. Een tuinhaard op gas tafelmodel is gemakkelijk op te bergen en staat binnen een mum van tijd klaar voor gebruik. Voordeel: je hebt niet altijd een tuinhaard in de tuin en zet het op de gewenste plek wanneer het nodig is. Daarnaast wordt de tuinhaard op gas tafelmodel niet door de weersomstandigheden aangepast, aangezien de haard binnen staat.

Tuinhaard gas inbouw

Ga je de tuinhaard op gas veel gebruiken, denk er dan over om voor inbouw te gaan. Dat geeft niet alleen een mooie uitstraling aan je tuin, het zorgt er ook nog eens voor dat je op elk moment van de dag het gas kunt ontsteken en kunt genieten van een heerlijk gegrild stukje vlees. Een tuinhaard op gas inbouw moet wel in de herfst en winter ontkoppeld worden en behoeft in de lente wat onderhoud. Verder is dit een ideale manier om de zomer te vieren.

Tuinhaard gasfles

Uiteraard moet de gashaard voorzien worden van gas. Dit gebeurt door middel van een tuinhaard gasfles. Deze flessen zijn in verschillende maten te koop en worden vaak relatief makkelijk en veilig op de tuinhaard aangesloten. Het is belangrijk om altijd na gebruik de gasfles dicht te draaien. Gas is zeer licht ontvlambaar en kan voor veel problemen zorgen. Het dicht draaien van de gasfles biedt meer veiligheid. En dat is wel zo prettig.

 

Enthousiast geworden? Tuinkachelgigant.nl biedt diverse tuinhaarden op gas aan. Kies het model van jouw keuze, plaats het in je winkelmandje, betaal met iDEAL, PayPal of doe een bankoverschrijving en binnen een paar dagen levert PostNL jouw tuinhaard. Alleen de gasfles moet je nog even zelf aanschaffen. Veel plezier!