tuinhaard houtBij het horen van de term tuinhaard denk jij meteen aan hout. Logisch. Veel mensen houden namelijk ook van het stoken van een vuurtje als de temperaturen wat dalen. Het gebruik van een tuinhaard zorgt voor een gecontroleerde verspreiding van de warmte. En dat niet alleen, een tuinhaard brengt sfeer in je tuin en zorgt voor vele avonden gezelligheid!

Bekijk aanbod

Tuinhaard kachel

De meeste mensen gebruiken een tuinhaard met hout als verwarming, een tuinhaard wordt dus ook weleens kachel genoemd. Deze tuinhaard kachel houdt jou en je vrienden dus warm op het moment dat de temperaturen dalen. En dat is wel prettig, want in Nederland is de zomer vaak kort. Je wilt er dan wel zo veel en zo lang mogelijk van genieten. Door middel van een tuinhaard kachel is dat mogelijk. Koud zul je het niet snel meer hebben.

Buitenhaard steen

Een buitenhaard kan gemaakt zijn van steen, rvs, gietijzer of beton. Veel mensen hebben de voorkeur voor een buitenhaard van steen. Zo’n buitenhaard is stabiel, omdat-ie vaak op één plek staat en is de eyecatcher van de tuin. Een buitenhaard van steen is daarnaast duurzaam, want het materiaal gaat jaren mee. En dat is wel fijn, want het liefst kijk je zo weinig mogelijk naar de haard om. Je wilt gewoon in de lente en zomer genieten van het mooie weer. En met de onzekere weersomstandigheden moet je altijd de tuinhaard aan kunnen steken. Met een buitenhaard van steen kan dat.

Buitenhaarden hout

Het meest gebruikte materiaal om te verbranden is hout. Buitenhaarden op hout zijn dan ook erg populair. Dat is niet vreemd, want brandend hout is niet alleen sfeervol door de dansende vlammen en het karakteristieke knisperen, het ruikt ook nog eens lekker en het bevat geen schadelijke stoffen. Je kunt ervoor kiezen om eikenhout, berkenhout, essenhout of elzenhout te gebruiken. Elke houtsoort heeft haar eigen eigenschappen.

 

Essenhout wordt gezien als het beste stookhout. Het is een harde houtsoort die niet spat. Het brandt traag, heeft een rustige vlam en ruikt heerlijk. Eikenhout brandt ook heel langzaam en is ook een harde houtsoort. De vlam is levendig en onrustig en ook eikenhout geeft een heerlijke geur af. Berkenhout is geschikt als je weinig stookt. Je krijgt het makkelijk aan en het brandt snel. Het is een zachte houtsoort, die heerlijk ruikt. Elzenhout gebruik je als je het snel heel warm wil krijgen. Het heeft een intrigerend vlammenspel en knettert niet.

Houtkachel buiten tweedehands

Misschien wil je goedkoop uit zijn en een houtkachel voor buiten tweedehand kopen. Dit is onverstandig. Allereerst weet je niet wat je koopt en kan de houtkachel al zo goed als versleten zijn. Dat is zonde. Je wilt natuurlijk geen miskoop doen en betalen voor een tweedehands houtkachel die aan het eind van de zomer al bij het afval ligt. Koop daarom een nieuwe houtkachel voor buiten. Je hebt dan garantie en alles is nog gloednieuw. Dat staat mooi in je tuin.

Tuinhaard te koop

Op tuinkachelgigant.nl vind je een ruim assortiment aan tuinhaarden. Veel van deze haarden zijn geschikt voor het branden van hout. Plaats na je keuze de kachel in je winkelmandje, betaal via PayPal, iDEAL of een bankoverschrijving en geniet van een sfeervolle en warme zomer vol gezelligheid!