grote vuurkorf Een vuurkorf – de naam zegt het al – is een korf dat over het algemeen van ijzer is gemaakt. Het kan ook gaan om een mand en soms ook wel om een bak. Een andere variant ervan is een vuurschaal welke ook van ijzer is gemaakt. De functie van zo’n korf en schaal is het opvangen van houtblokken om te stoken. Je kunt je hierbij een voorstelling maken van een kampvuur waarbij wat houtstukjes bij elkaar worden verzameld en worden gestookt om op die manier vuur te maken. Zo’n kampvuur stook je dan niet alleen om je warm te houden maar vooral ook om voor meer sfeer te zorgen. Dat geldt ook voor een vuurkorf. Hoewel je vroeger zoiets gebruikte voor praktische redenen zoals het zorgen voor warmte, gebruik je het meer omdat je meer sensatie in je tuin wilt.

Bekijk aanbod

 

Een grote vuurkorf of vuurschaal

Je kunt ze in allerlei soorten en maten verkrijgen. Het is wel zo dat een vuurkorf over het algemeen niet al te groot zijn gemaakt, terwijl er in geval van de schalen vaak ook grotere te krijgen zijn. Een grote vuurkorf is dus best zeldzaam, wat wel jammer is omdat het voor meer spektakel zorgt. De vlam is namelijk dan veel groter en brengt daarmee zoveel meer ambiance in je tuin of op je terras. Verder straalt het uiteraard meer warmte uit, wat natuurlijk ook mooi meegenomen is. Let hierbij wel op dat de korf niet te groot blijkt voor in je iets te krappe tuin. Ook al ben gauw helemaal weg van zo’n prachtige vlam; blijf denken aan je veiligheid.

 

Geschikte hout

Vooral bij zo’n grote vuurkorf is het belangrijk dat je juiste soort hout gebruikt. Wanneer je verkeerde soort hout gebruikt kan het zijn dat er bij het branden de vonken gevaarlijk opspringen. Dit zorgt natuurlijk voor een minder gezellige avond en het kan dan zelfs uitdraaien in een rampzalige avond. Daar moet je uiteraard niet aan denken wanneer je ‘’met vuur aan het spelen bent’’. Nu is de vraag wat voor soort hout het meest geschikt is. Belangrijk is in ieder geval dat er geen hars in de houtstukken aanwezig is. Wanneer dat wel het geval is, dan is de kans groot dat de vonken gevaarlijk opspringen. Hout afkomstig van dennen bijvoorbeeld is daarom zeer af te raden omdat er teveel hars in zit. Daar hoef je je geen zorgen over te maken wanneer je hout koopt – wat vaker het geval is – en dus niet zelf kapt. Desondanks is het van belang om de houtblokken bij het eerste gebruik uit te testen.

 

Waar te verkrijgen

Zowel de grote vuurkorf als het hout is online te bestellen. Tuinkachelgigant.nl heeft beide producten in de aanbieding. Je kunt dus het beste eerst op de website kijken of je iets kan vinden wat jij wel ziet zitten. Op die manier kun je in één keer voordelig aan een mooie grote vuurkorf met het juiste hout komen. Dat scheelt behoorlijk wat gedoe, wanneer je beide producten apart dient te bestellen. Vaak gaat het je nog veel meer geld kosten ook nog. Op Tuinkachelgigant.nl is dit dan toch even anders. Het bestellen op zich is bovendien ook zeer gemakkelijk. Je kunt er niet alleen door middel van een overboeking betalen, maar ook via IDEAL en PayPal. Je kunt zelf kijken wat voor jou het handigste is. Vervolgens kun je wanneer de betaling is afgerond binnen enkele dagen je bestelling bij je thuis ontvangen en die dag nog je grote vuurkorf in de tuin installeren. Bekijk ook onze vuurkorf aanbiedingen.