design tuinhaardJe hebt een strakke en moderne uitstraling in je tuin. Je wilt een zwarte tuinhaard aanschaffen, maar de strakke sfeer moet behouden blijven. Een oplossing is om dat te kiezen voor een design tuinhaard. Steeds meer leveranciers ontwerpen niet alleen klassieke en elegantie haarden, maar zorgen ook voor een modern model. Een model dat perfect past in jouw strakke en moderne tuin.

Bekijk aanbod

Openhaard tuinhaard

Als je geen plek hebt voor een openhaard in je woning, maar je bent wel gek op een brandend haardvuur, is een tuinhaard een perfecte vervanging. Het principe is vaak hetzelfde, het enige verschil is dat je de haard in de tuin gebruikt en niet binnen in huis. Het voordeel is dat je extra lang buiten kunt zijn in de lente en zomer en je hebt geen of weinig last van de rook die door het branden van het hout ontstaat. Het scheelt schoonmaakwerk en je kunt er op dezelfde manier van genieten, of dat nu is onder het genot van een wijntje en een goed boek of een gezellige avond met vrienden en familie.

Vuur tuinhaard

Bij een tuinhaard hoort vuur. Zonder vuur heb je weinig aan een tuinhaard. Of het moet zijn dat je hem enkel voor de sier hebt aangeschaft. Zonde! Een vuurtje in de tuinhaard is niet alleen enorm sfeervol, het zorgt ook nog voor warmte. Ideaal als het ’s avonds wat afkoelt. Of wat dacht je van het verwarmen van een marshmallow, een zoetigheid die eigenlijk alleen lekker is na verwarming boven open vuur. En vergeet ook de sfeer die een vuurtje creëert niet. Een tuinhaard laat je genieten van het geluid van knisperend geluid en de vlammenzee in het brandende hout.

Staal tuinhaard

Een tuinhaard van staal is vaak gemaakt van cortenstaal. Dit materiaal heeft vaak een robuust uiterlijk. En is vaak zwart, dus ideaal als je op zoek bent naar de zwarte tuinhaard. Een tuinhaard van staal wordt gezien als modern. Cortenstaal is duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Een van de leukste dingen aan dit materiaal is het feit dat hoe vaker je het gebruikt, hoe mooier het wordt. Je kunt er dus jaar na jaar mee doen en elk jaar wordt de haard een beetje mooier. Hoe mooi is dat?

RVS tuinhaard

Ook wordt er vaak gekozen voor een tuinhaard van RVS. Dit materiaal is populair omdat het onverwoestbaar lijkt. Je hoeft er dus weinig onderhoud aan te plegen en je kunt er jaren mee doen. Net als cortenstaal verandert de kleur naarmate je de rvs tuinhaard gebruikt, maar dat heeft zijn eigen charme. Het is dus niet erg, het hoort gewoon bij het materiaal.

Design tuinhaard te koop

Op tuinkachelgigant.nl vind je diverse zwarte en design tuinhaarden. Bekijk rustig de mogelijkheden en plaats nadat je een keuze hebt gemaakt de tuinkachel in het winkelmandje. Betaal via iDEAL, Paypal of die een bankoverschrijving en voordat je het weet staat PostNL aan de deur met jouw design tuinhaard. Het enige wat jij nog hoeft te doen: hem een plekje in de tuin geven en genieten van de mooie zomeravonden in Nederland.