tuinkachel steenEen mediterraanse sfeer in je tuin met een tuinkachel steen

Zoekt u een tuinkachel steen? Een tuinhaard kan een tuin sfeer en karakter geven. Je kunt een bepaalde sfeer creëren of een bestaande sfeer benadrukken door een haard in je tuin te plaatsen. Je kunt er niet alleen warmte, maar ook licht mee creëren. Zo kun je tot in de late uurtjes genieten van je tuin. Terraskachels zijn er in veel verschillende soorten, materialen en stijlen. Je kunt kiezen voor bijvoorbeeld een moderne of een heel klassieke uitvoering. Als je houdt van een mediterraans of Zuid-Amerikaans uiterlijk voor je tuin, kun je kiezen voor een stenen tuinhaard van tuinhaardengigant.nl. Een keramieken tuinkachel doet denken aan de tuinen van Zuid-Spanje en Portugal en daarmee breng je deze warme sfeer naar je eigen tuin. Zo kun je nog meer genieten van de zwoele zomeravonden of op een frisse dag toch ontspannen in je tuin.

Bekijk aanbod

 

Hoe werkt een tuinkachel steen?

De haard bestaat uit een voetstuk, de stenen haard met pijp en een deksel. In het gat van de haard kun je het hout aansteken, de rook wordt vervolgens door de pijp naar boven geleid. Op deze manier wordt de rook netjes afgevoerd naar boven. Als je de haard voor de eerste keer gebruikt, moet je op de bodem zand of grind strooien. Een stenen tuinkachel is een echte eyecatcher voor je tuin, maar het materiaal is redelijk kwetsbaar en daarom is het belangrijk om er zorgvuldig mee om te gaan. Het advies is om niet meteen een groot vuur te maken, maar om het vuur langzaam op te stoken zodat de kwaliteit van de klei behouden blijft. Ook moet je de haard met de deksel en de beschermhoes afdekken als je hem niet gebruikt. Ten slotte moet je het vuur nooit met water doven, maar vanzelf uit laten gaan. Door het water kan de haard namelijk gaan barsten. Het is daarom belangrijk om de haard altijd tegen water te beschermen.

Een laagje water kan in de winter bevriezen en dat kan barsten en scheuren veroorzaken. Naast dat dit het uiterlijk van de haard aantast, kan een barst ook zorgen voor warmteverlies. Hierdoor heb je minder profijt van de warmte die de kachel geeft en heb je meer hout nodig om te stoken. Hoewel steen een kwetsbaar materiaal is, heeft het ook voordelen. Het materiaal is namelijk erg isolerend, waardoor je relatief weinig hout nodig hebt om een aangename warmte te krijgen. Ook is het materiaal niet zo zwaar als bijvoorbeeld gietijzer, waardoor je de haard makkelijk verplaatst. Een ander voordeel is de aantrekkelijke prijs van het materiaal. Voor ongeveer €60,- kun je al een keramieken haard kopen. Dit maakt dat deze haarden erg populair zijn.

 

Tuinkachel steen bij Tuinhaardengigant.nl

Tuinhaardengigant.nl heeft twee keramieken haarden in het assortiment. De Chimena Navojoa en de Chimena Colima zijn twee unieke ontwerpen die een mooie toevoeging aan je tuin zijn. De mediterrane look van deze twee haarden geven je tuin een zomerse en warme sfeer. Ze geven een aangename warmte af en zijn heel eenvoudig in gebruik. Beide tuinkachels zijn voorzien van een sierlijke decoratie en worden geleverd met deksel en beschermhoes. De deksel voorkomt inregenen en als je de kachel niet gebruikt, kun je hem netjes afdekken met de beschermhoes. Zo is de kachel ook in de wintermaanden beschermd tegen vocht en kou. Bestellen bij tuinhaardengigant is heel eenvoudig. De levering is gratis en als je voor 16.00 uur een tuinkachel steen koopt, kun je de tuinkachel steen de volgende dag al verwachten. Betaling kan met iDEAL, overboeking, PayPal, MasterCard, Visa of contant bij het leveren van je bestelling.