Tuinhaard staalEen moderne look met een tuinhaard staal

Zoekt u een tuinhaard staal? Zoek niet verder en kijk op onze website voor een kwalitatieve tuinhaard staal. Tuinhaarden zijn erg populair en er zijn steeds nieuwe uitvoeringen op de markt te vinden die inspelen op de laatste trends. Naast de klassieke haarden van steen en gietijzer, zijn de modernere uitvoeringen in RVS en cortenstaal erg in opkomst. De strakke vormen en het gladde materiaal geven je tuin een eigentijdse look en passen perfect in een moderne tuin. Vooral als je ook voor een modern interieur hebt gekozen, kun je deze sfeer met een stalen tuinhaard goed benadrukken. Je tuin wordt op deze manier een verlengstuk van de woonkamer en dat geeft een rustige uitstraling.

Bekijk aanbod

 

De voordelen van een tuinhaard staal

Het gladde oppervlak van roestvrijstaal geeft de haard een moderne en luxueuze uitstraling. Naast dat het materiaal er mooi uitziet, heeft het ook enkele voordelen ten opzichte van andere materialen als steen en gietijzer. Het materiaal is licht en daardoor makkelijk verplaatsbaar. Sommige RVS haarden hebben wieltjes en kunnen daardoor nog makkelijker worden verplaatst. Zo kun je gemakkelijk op verschillende plaatsen in de tuin een warm plekje creëren. Dit is vooral handig wanneer je meerdere zitplaatsen in de tuin hebt. Daarnaast is het materiaal onderhoudsvrij. Je hoeft de haard niet jaarlijks te behandelen met een coating tegen roesten, zoals je bij bijvoorbeeld een gietijzeren tuinkachel wel moet doen. Een effect van RVS is dat het vuur een mooie blauwe gloed krijgt als het wordt verhit tot een bepaalde temperatuur.

Een tuinhaard van cortenstaal

Als je op zoek bent naar een originele en unieke haard voor je tuin, kun je overwegen om een tuinkachel van cortenstaal aan te schaffen. Corten is een staallegering die koper bevat en daardoor heeft het materiaal een roodbruine of okergele roestkleur. Het materiaal is helemaal onderhoudsvrij en kan niet gaan doorroesten. Dit komt door de toevoeging van het koper aan de legering. Er ontstaat een roestlaag op de buitenste laag van de tuinhaard, waardoor de onderste lagen van het staal niet kunnen gaan roesten. Je kunt de haard daardoor het hele jaar laten staan en je hoeft hem niet af te dekken bij regen of sneeuw. Het is daarom niet alleen een functioneel, maar ook een decoratief voorwerp in je tuin. Het materiaal is stevig en ook nog eens duurzaam, een buitenhaard van cortenstaal gaat jarenlang mee.

Tuinhaard staal bij Tuinhaardengigant.nl

Wil je je tuin een modern karakter geven met een stalen tuinkachel? Dan kun je bij Tuinhaardengigant.nl goed terecht. De webshop heeft zowel RVS als cortenstalen haarden in het assortiment. De prijzen van een stalen terraskachel liggen rond de €200,-. Als je op zoek bent naar een uitvoering in cortenstaal, kun je kiezen uit zes verschillende modellen. Er zijn twee ronde modellen en vier vierkante modellen in cortenstaal. Vijf modellen hebben een ingebouwde houtopslag, zodat je ook meteen je hout in de haard kwijt kunt. Op het model Soler Corten krijg je nu ook nog eens 12% korting. Dit model is ook nog eens eenvoudig te verplaatsen vanwege de wieltjes. Als je filtert op staal/RVS op de website, kun je kiezen uit maar liefst achttien modellen. Je hebt een ruime keuze uit ronde en vierkante uitvoeringen, met of zonder pootjes en met of zonder ingebouwde houtopslag. Een bijzondere uitvoering is bijvoorbeeld de Colorado Mesh 160, waarbij de vlam rondom te zien is. Deze tuinhaard staal is afgesloten met een vonkengaas, om het spatten van vonken tegen te gaan. De modellen Malmo, Circo Black, Terraskachel Metaal, Pular Zwart, Soler Zwart en Chacana Black zijn momenteel in de aanbieding. Je kunt tot wel 26% korting krijgen als je kiest uit één van deze modellen.