Tuinhaard gietijzerGeef je tuin een robuuste look met een gietijzeren tuinhaard

Na een warme zomerse dag uitgebreid barbecueën onder het genot van een verfrissend drankje, heerlijk lezen in de tuin of een gezellig tuinfeestje organiseren voor de buren, vrienden of familie. Met een tuinhaard gietijzer kun je de zomeravonden nog langer en aangenamer maken. De warmte zorgt ervoor dat je niet naar binnen hoeft als de temperatuur aan het einde van de avond lager wordt. Ook kun je bij zacht weer in de lente of herfst al genieten van je tuin met een tuinhaard gietijzer. Tuinhaarden zijn er in verschillende uitvoeringen, prijsklassen en materialen. Als je van een nostalgische en robuuste sfeer houdt, is een gietijzeren buitenhaard een goede optie. De ronde vormen en het ruwe materiaal geven je tuin karakter en een warme sfeer.

Bekijk aanbod 

 

De kenmerken van een tuinhaard gietijzer

Gietijzer is een staallegering van onder andere ijzer, koolstof, mangaan en silicium die een stevig en goed isolerend materiaal vormt. Een voordeel van gietijzer is dat het materiaal de warmte goed vasthoudt. Hierdoor kun je lang genieten van de warmte, zelfs wanneer het vuur bijna uit is. Bovendien gebruik je dus minder hout dan bij tuinhaarden van ander materiaal die minder lang warmte vasthouden. Het materiaal is steviger dan bijvoorbeeld roestvrijstaal, waardoor de haard goed blijft staan en drukbestendig is. Veel gietijzeren buitenhaarden worden geleverd met een deurtje met vonkengaas die het opspatten van vonken tegengaat. Zo beschermt u uw terras en uw kleding tegen kleine brandplekken. Omdat het materiaal erg stevig en zwaar is, is verplaatsing van de haard niet zo’n eenvoudig als bij lichtere materialen, zoals RVS en cortenstaal.

 

Tips bij het gebruik

Een gietijzeren tuinkachel vraagt weinig onderhoud. Het materiaal is sterk en drukbestendig en gaat jarenlang mee. Toch is er een aantal dingen die je kunt doen om schade en verval te voor te zijn. Het is ten eerste altijd belangrijk om de tuinhaard altijd op een gladde ondergrond te zetten. Als de haard niet stevig staat, kan hij omvallen en dat kan grote schade aan de haard en de tuin opleveren. Het materiaal is sterk, maar redelijk kwetsbaar. Bij omvallen zouden er scheuren in het materiaal kunnen ontstaan. Gietijzer is geen roestvast materiaal, dus bij regen moet de haard worden afgedekt. De meeste gietijzeren haarden worden geleverd met een deksel die voorkomt dat er regen in de pijp komt. Daarnaast kun je ook de haard eenmaal per jaar insmeren met een speciale coating om roestvorming tegen te gaan. Zo blijft de haard mooi egaal zwart en kun je jarenlang genieten van de warmte en gezelligheid in je tuin.

 

Gietijzeren tuinhaarden bij tuinhaardengigant.nl

Tuinhaardengigant.nl heeft een aantal mooie tuinhaard gietijzer in de aanbieding die je tuin een prachtige sfeer zullen geven. De gietijzeren terraskachels die worden aangeboden hebben mooie, ronde vormen en een authentieke uitstraling. De haard wordt in de maten S, M en L geleverd en is van het merk Fancy Flames. Dit merk staat bekend om de ronde en organische vormen in het design. De kleinste maat is 104 centimeter hoog, de middelste 121 en de grootste 141 centimeter hoog. Zo is er voor iedere tuin een geschikte maat. Bij de kachel wordt een deksel geleverd die inregenen voorkomt. Als je meteen wilt beginnen met stoken kun je bij je bestelling ook gelijk brandhout bestellen. Onder het kopje ‘meebestellen’ vind je allerlei producten die handig zijn bij de door jou gekozen haard zoals berkenhout, aanmaakkrullen, aanmaakhout, een haardbloktas, een haardblokkenmand of een haardset. Als je voor 16.00 uur een tuinhaard gietijzer koopt, heb je de tuinhaard gietijzer de volgende dag al in huis en kun je meteen genieten van de warmte op je terras.

Kijk ook naar de stenen en stalen tuinhaarden.