houtkachel buitenZodra het mooi weer wordt zijn we buiten te vinden. Sommige mensen hebben na de eerste paar zonnestralen in het voorjaar de barbecue zelfs al aan. In het voorjaar is het echter vaak nog best wel fris en als het wel een lekker warme dag is geweest, koelt het ’s avonds weer snel af. Dat geldt overigens ook voor het najaar. Het is jammer als je dan zo vroeg op de avond alweer het huis in gejaagd wordt door de frisse lucht die dwars door je vest heen gaat. Het zou mooi zijn als je net als binnen even de verwarming omhoog kunt draaien zodat je ’s avonds ook nog lekker buiten kunt zitten, ook al is het fris. Of een houtkachel buiten misschien?

Bekijk aanbod

 

Een houtkachel kopen
Houtkachels zijn er al zeer lang. Vroeger was er nog geen sprake van centrale verwarming, waardoor een houtkachel heel normaal was in huis. Een houtkachel geeft een gezellige sfeer en zorgt voor een heleboel warmte. Genoeg warmte om ook buiten dienst te kunnen doen als verwarming op een koele avond. Bij een houtkachel buiten kun je denken aan en vuurschaal, een vuurkorf of een echte terrashaard. Natuurlijk allemaal op hout gestookt. Je kunt kiezen uit verschillende materialen zoals gietijzer en plaatstaal die ook al gauw invloed hebben op de vorm van de kachel. Daarbij zijn er ook verschillende prijsklassen waar je uit kunt kiezen. Bij Tuinkachelgigant.nl vind je dit allemaal bij elkaar onder één dak. Hier kun je rondneuzen in een groot assortiment houtkachels voor buiten waardoor de kans groot is dat je de perfecte houtkachel vindt voor op jouw terras. Daarbij biedt Tuinkachelgigant.nl ook nog eens de beste prijzen, waardoor je nooit teveel betaalt.

Soorten houtkachels
Een houtkachel buiten, in welke vorm dan ook, is gemaakt voor gebruiksgemak en veiligheid. Zo is er de vuurkorf die je makkelijk kunt verplaatsen zodat je ‘m altijd daar neer kunt zetten waar je ‘m wilt hebben. Een vuurschaal geeft een beetje het effect van een vuurtje in de natuur of op kamp, alleen maak je het vuur nu niet op de grond tussen een aantal stenen, maar in een vuurvaste schaal. Hierdoor is die erg veilig in gebruik en geeft die een bijzondere sfeer aan je avond. Nog een leuk idee bij de vuurschaal is als deze in een tafel wordt geïntegreerd. Overdag gebruik je de tafel als plek om je drinken en hapjes op te zetten, terwijl het ’s avonds een vuurplaats wordt waar je met z’n allen omheen kunt zitten. Een terraskachel heeft meestal een vaste plek, maar is een bijzonder item in je tuin. Sommige terraskachels zijn er zelfs op gemaakt om ook als barbecue te dienen of ze hebben een geïntegreerde houtopslag. Hierdoor heeft de haard meerdere functies en kun je ruimte besparen op je terras. Het mooie van deze kachels is dat ze meestal zo ontworpen zijn dat de rook via de bovenkant wordt afgevoerd. Genieten van de warmte, terwijl de rook het luchtruim kiest. De houtkachel die je kiest zal onder andere afhankelijk zijn van je tuin en jouw wensen, maar alle kachels hebben hun eigen charmes en…ze zorgen voor sfeer en warmte op die kille avonden.

Het bestelproces
Bij tuinkachelgigant.nl is bestellen zeer eenvoudig. Zodra je een keuze hebt gemaakt kun je beginnen aan het bestelproces. Deze is zeer transparant zodat je niet later nog voor verrassingen komt te staan. Betalen kan via directe overboeking, Ideal en Paypal. Zodra je de bestelling hebt afgerond wordt deze klaargemaakt en overgedragen aan PostNL. Zij zorgen ervoor dat jouw houtkachel buiten komt te staan en jij binnen een paar dagen kunt genieten van de warmte die deze jouw brengt. Bekijk ook onze terrashaarden voor buiten.