haardhoutAls je een houtkachel hebt, heb je natuurlijk ook hout nodig om te branden. Je hebt al eens geprobeerd om in het bos hout te verzamelen, maar dit werkt toch niet zo goed. Ook overschot van bijvoorbeeld de verbouwing brandt wel, maar soms rookt het heel erg, of is de geur ronduit smerig. Nee, jij hebt kwalitatief brandhout nodig van de es, els, eik of berk.

Bekijk aanbod

 

Welk hout voor houtkachel?

De meest gestelde vraag als het gaat om hout voor houtkachels is: welk hout heb ik nodig voor mijn houtkachel? Nou, daar is simpel op te antwoorden. Essenhout is een harde houtsoort, die niet spat, een rustige vlam heeft en heerlijk ruikt. Eikenhout is ook hard en ruikt net als de es lekker. Veel mensen gebruiken eikenhout voor het stoken. Het vlammenspel is levendig en onrustiger dan het vuur van een es. Berkenhout is een zachtere houtsoort. Het ruikt heerlijk en brandt snel. Dit vuur is sneller warm dat het vuur van een eik of es. Ga je echt voor de warmte, dan is elzenhout jouw soort. Het knettert niet en heeft een mooi vlammenspel.

Hoog rendement houtkachel

Als je veel stookt en je wil een hoog rendement op je houtkachel halen, dan stook je het beste met essenhout. Dit hout brandt traag en daardoor doe je lang met een stapel houtblokken. Ook eikenhout geen een hoog rendement. Ook dit hout brandt traag, waardoor je niet steeds hout bij hoeft te gooien. Berkenhout is ideaal voor een kort vuurtje. Het brandt snel en is vrij snel opgebrand. Dit is ook bij elzenhout het geval.

Gratis hout voor houtkachel

Je houdt ervan om zo weinig mogelijk geld uit te geven. Nog beter gezegd: je zit liever voor een dubbeltje op de eerste rang. Als je een advertentie ziet voor gratis hout voor houtkachel ben je dan ook meteen geïnteresseerd. Kijk hier wel mee uit. Als het hout nat is, brandt het niet. Je kunt dit niet altijd aan de buitenkant zien. Daarnaast kan het zomaar dat een andere houtsoort verkocht wordt, dan dat je denkt. De geur en brandbaarheid kan dus erg tegenvallen in dit soort gevallen.

Hout voor houtkachel prijzen

De prijzen voor hout voor een houtkachel variëren, het is vooral ook afhankelijk van de houtsoort. Gemiddeld betaal je € 2,00 per houtblok. Dat lijkt veel en dat is het ook als je er maar een paar koopt. Aangeraden wordt altijd om een grote partij ineens te kopen. Je krijgt dan vaak volumekorting. Zorg uiteraard wel voor een droge opslagplaats en zie het als een investering. Na de aankoop van een partij haardhout heb je de hele zomer plezier!

Hout voor houtkachel kopen

Op tuinkachelgigant.nl vind je een ruim assortiment aan hout voor een tuinkachel. Veel van deze houtsoorten zijn geschikt voor alle tuinkachels. Plaats na je keuze het hout in je winkelmandje, betaal via PayPal, iDEAL of een bankoverschrijving en geniet van een sfeervolle en warme zomer vol gezelligheid!