goedkope buitenkachelJe bent een koopjesjager. Eigenlijk voor alles. Ook voor project tuin. Je hebt besloten om een buitenkachel aan te schaffen, maar deze moet wel goedkoop zijn. Je denkt eraan om een tweedehandse buitenkachel te kopen, maar dat vind je toch een risico. Je maakt er dus een spel van: waar vind ik de beste goedkope buitenkachel?

Bekijk aanbod

 

 

Terraskachel

Je hebt het snel koud. Toch ben je graag buiten in de zomer. In de piek van de zomer is het geen probleem om tot laat in de tuin te blijven, maar naarmate de dagen weer korter worden, koelt het ook weer meer af. Ook deze moment wil je in de tuin doorbrengen. Maar de koelte houdt je tegen. Oplossing: een terraskachel. Een terraskachel op hout of gas hout je gedurende koele zomeravonden warm. Zo kun je optimaal van de zomer en je tuin genieten!

Buiten open haard

Veel mensen vergelijken een terraskachel met een buiten open haard. Hier zit een kern van waarheid in, maar de vergelijking gaat niet altijd op. Een terraskachel op hout doet aan als een open haard. Je ontsteekt een vuur en kunt genieten van een knapperend vuurtje en de heerlijke geur van brandend haardhout. Bij een terraskachel op gas is dit niet het geval. Zo’n kachel biedt ook prima verwarming, alleen kun je niet ontspannen bij een klassiek vuurtje. Dat laatste kan voor sommige mensen een nadeel zijn.

Houtkachel buiten

Het hebben van een houtkachel buiten is fijn. Het ontsteken van een vuurtje in zo’n kachel is enorm sfeervol en zorgt voor gezellige zomeravonden. Het is prettig om verwarmd te worden terwijl je buiten zit. Van de rook heb je geen last, want die wordt door de schoorsteen afgevoerd. Rondom de gehele kachel word je verwarmd en veel kachels blijven nog even warm nadat het vuur is gedoofd. En de geur van brandend hout en het knisperend hout is een genot voor neus en oren.

Gashaard buiten

Maar heb je het niet zo op het aansteken van vuur, of ben je te ongeduldig om te wachten op het moment dat het vuur eindelijk ontstaan is? Dan kun je kiezen voor een gashaard buiten. Een gashaard is direct warm en geeft weinig troep, er ligt namelijk geen as van verbrande houtsblokken in de haard. Dit maakt dat een gashaard buiten makkelijk in gebruik en onderhoud is. Voor sommige mensen is dit een reden om voor gas in plaats van voor hout te gaan.

Terrashaard gas

Als je dan kiest voor een terrashaard op gas, moet je nog wel een gasfles aanschaffen. De grote van een gasfles bepaal je aan de hand van het te verwachten gebruik. Vind je het moeilijk om dit in te schatten? Laat je dan informeren. Een gasfles is makkelijk op de terrashaard aan te sluiten. Zorg alleen wel dat de gasaansluiting na gebruik van de kachel altijd gesloten wordt. Je zit er natuurlijk niet op te wachten dat er toch een vuurtje ontstaat door onoplettendheid.

Goedkope terrashaard

Tuinkachelgigant.nl heeft verschillende goedkope terrashaarden. Heb je de terrashaard gevonden die precies in jouw tuin past? Zet het product dan in je winkelmandje. Na het betalen via iDEAL, PayPal of een bankoverschrijving wordt de terrashaard zo snel mogelijk bij je bezorgd. En vanaf dan heb jij nooit meer last van koude zomeravonden!