Gietijzeren houtkachelVroeger toen je nog thuis woonde, stookte je vader altijd hout in een klassieke gietijzeren houtkachel. Nog vaak denk je terug aan die mooie tijd. Zomeravonden lang bracht je met je broers en zussen door in de tuin. Of met een boekje voor de kachel droomde je weg naar de mooiste fantasiewerelden. Je mist die tijd. Het is tijd om zelf een gietijzeren houtkachel aan te schaffen.

Bekijk aanbod

 

 

Gietijzeren houtkachel tweedehands

Veel mensen denken dat het kopen van een gietijzeren houtkachel tweedehands een goed idee is. De kachels zijn bijna onverwoestbaar en kunnen gemakkelijk een tweede leven gebruiken. Helaas, het kopen van een tweedehands gietijzeren houtkachel is altijd af te raden. Als je pech hebt, werkt de afvoer niet meer goed en dat kan veel probleem met rook opleveren. Het kopen van een nieuwe gietijzeren houtkachel is altijd een beter idee. Je hebt dan de garantie dat alles veilig is en je hebt garantie op je kachel.

Gietijzeren houtkachel opknappen

Het opknappen van een gietijzeren houtkachel kan een uitdaging voor iemand zijn. Wanneer je dat wil doen, is het natuurlijk wel verstandig om een gietijzeren houtkachel tweedehands te kopen. De modellen die nieuw uit de winkel komen zijn namelijk nog helemaal gaaf. Wel zou je ervoor kunnen kiezen om een nieuwe gietijzeren houtkachel aan te schaffen. Vervolgens doe je elk jaar het onderhoud. Je zult zien dat je dan ook bezig bent met het opknappen van een gietijzeren houtkachel.

Gietijzeren houtkachel buiten

Een gietijzeren houtkachel zet je altijd buiten. De vorm van de kachel maakt dat de rook door de schoorsteen naar buiten gaat. De schoorsteen zit boven aan de gietijzeren houtkachel. Als je de kachel binnen zou gebruiken, zou het hele huis zo vol rook staan. Dat is niet alleen slecht voor je gezondheid, maar geeft je ook nog een veel werk door de aanslag op de ruiten en meubels die ontstaat. Zonde, zet die gietijzeren houtkachel maar gewoon buiten.

Gietijzeren houtkachel tuin

Een gietijzeren houtkachel in de tuin is niet alleen handig, het is ook nog mooi. Veel gietijzeren houtkachel hebben een klassieke uitstraling en zijn daardoor meteen een blikvanger. Je gasten zullen na het betreden van je tuin meteen door de gietijzeren houtkachel getrokken worden. Daarna zullen ze verbaasd zijn dat de kachel zo snel warm is en dat-ie nog heel erg warm blijft. Voor je het weet zijn zij ook om en willen zij ook een gietijzeren houtkachel. Ideaal voor de koude zomeravonden dus!

Gietijzeren houtkachel kopen

Natuurlijk ben je ervan overtuigd dat zo’n gietijzeren houtkachel een aanwinst voor jouw tuin is. Maar toch is het kiezen van het model nog een ding. Heb je toch je keuze gemaakt in het assortiment van tuinkachelgigant.nl, dan plaats je gemakkelijk en snel je bestelling door de gietijzeren houtkachel in je winkelmandje te zetten. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is betalen via iDEAL, PayPal of een bankoverschrijving. Binnen een paar dagen wordt de gietijzeren houtkachel bezorgd. Let op: het is een zwaar materiaal, dus het pakket zal zwaar zijn!